Annons

Bloodlit - Dead On (7)

Band: Bloodlit 
Titel: Dead On
År: 2013
Bolag: Bloodlit
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


Boråsbandet BLOODLIT har tidigare figurerat här på Metalcentral; då under rubriken "Veckans Band". En snabb genomlyssning av förstlingverket "Dead On" visar att det var rätt val vi gjorde då. Här snackar vi nämligen kvalitetsgung av stora mått! I jämförelse med EP:n "Take What's Mine" från 2011 har bandet nu dessutom lyckats skapa sig ett betydligt mer egensinnigt sound och MUSTASCH-referenserna är inte längre lika uppenbara. Man har istället rört sig i en mer metallisk riktning och det är bara att tacka och ta emot.

Den här typen av modern metal blir ofta snabbt tråkig då variationen brukar vara minimal och låtarna helt byggs upp kring radiovänliga refränger. BLOODLIT har refränger så det räcker och blir över men de har också tuffa riff som står stabilt på egen hand och bär upp låtarna. Därmed undviker man fällan att bli alltför lättillgängliga och i förlängningen urvattnade.   

Att BLOODLIT skulle bli ett återkommande inslag på exempelvis Bandit Rock skulle inte vara ett dugg förvånande då de har vad som krävs för att nå den breda massan. De ska dock inte avfärdas som en angelägenhet enbart för radiopubliken utan besitter kvaliteter som borde tilltala de flesta med smak för tung hårdrock/metal. En stark debut som lovar gott inför framtiden!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.