Annons

Madball - Legacy (8)

Band: Madball
Titel: Legacy
År: 2005
Bolag: RoadRunner
Betyg: 8/10

Recensent: Mattias Nilsson


New Yorks hårdingar MADBALL är ett av de få riktigt stora band som överlevt hardcorens nedgång sedan 90talets fanatiska dagar, då var och varannan håla över hela världen hade minst ett gäng snubbar som körde chugga-chugga-metalcore och gaddade XXX på varenda kroppsdel. Bland de större banden från genrens begynnelse är det väl inte många kvar, men MADBALL består. Freddy Crucien och hans gäng kör fortfarande på i samma gamla spår som de alltid gjort, och väl bekomne dem det. Det är så här äkta hardcore låter, machoattityd och ett rop på hjälp från gatornas hårda leverne. Med låtar som "100 %", "Hardcore Pride", "H/C United" och "For My Enemies" är det inget snack om saken: Dessa grabbar är på riktigt!

Visst, det kanske kan bli lite väl mycket av det goda kan man tycka, men man måste dock förstå vart dessa killar kommer ifrån: De sjunger om sitt liv, att klara sig fram och överleva alla motsättningar de möter var dag. Sammanhållningen inom scenen är för dem ett sätt att veta vilka man kan lita på. Det går banne mig rysningar ned för ryggen när jag lyssnar på skivan, den har en äkthet och känsla som gör att jag får lust att krossa min lägenhet i ett adrenalinrus som jag inte ens får fram på gymmet. Nu vet jag vad jag skall spela för de uppumpade killarna som jag trängts med varje dag: Madball hardcore.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.