Annons

Hardcore Superstar – C'mon Take On Me (6)


Band: Hardcore Superstar
Titel: C'mon Take On Me
År: 2013
Bolag: Nuclear Blast 
Betyg: 6/10

Recensent: Neven Trosic

Så här kan det ibland gå: Ett redan tidigare hyggligt framgångsrikt och lyssningsvärt band hittar sin sanna form på ett albumsläpp vilket inbringar en för nämnda grupp dittills osedd framgång. Detta album får följaktligen tjäna som en logisk formtopp tillika måttstock enligt vilken följande skivor ofrånkomligen kommer att jämföras med. HARDCORE SUPERSTARS självbetitlade ”svarta” platta från 2005 är med rätta hyllad som en högkvalitativ pånyttfödelse för göteborgarna och den efterföljande trion i form av ”Dreamin' In A Casket”, ”Beg for It” och ”Split Your Lip” har inte gjort något annat än att befästa kvartettens position som en av de främsta svenska hårdrocksexporterna på senare år. ”C'mon Take On Me” lär visserligen inte rasera denna status, men knappast heller förstärka den nämnvärt.

Jag skulle kunna skriva om hur soundet denna gång är betydligt mer tillbakalutat, att en del av hungern från förr verkar saknas och ställa frågan huruvida veteranen Randy Staubs förvisso proffsiga men tillrättalagda mixning är en bidragande faktor till detta. Därtill påpeka det trista faktumet att den annars så lysande Magnus "Adde" Andreasson inte alls tar lika mycket plats som man har vant sig vid och denna gång nöjer sig med att körare klart rakare rör bakom trumsetet. Samt även lägga till att ambitionen att med små medel (exempelvis de akustiska inslagen och den tvådelade ”Won't Take The Blame”) förnya sig för att inte tappa gnistan onekligen finns där, men att denna ambition aldrig riktigt blommar ut helt. Emellertid räcker ett enda simpelt konstaterande för att sammanfatta det negativa: Låtarna är helt enkelt inte uppe i den förnämliga klass som jag tidigare har blivit bortskämd med från HARDCORE SUPERSTAR.    

Något uselt spår återfinns absolut inte här, men detsamma gäller även potentiellt värdiga motsvarigheter till dundermaterial som ” Kick on the Upperclass”, ”Medicate Me” och ”Sadistic Girls”. Titellåten, singlarna ”One More Minute” och ” Above The Law” samt “Because Of You” kommer närmast, men ändå en klar bit från de tidigare högt ställda målen.

I slutändan är ”C'mon Take On Me” kort och gott en stabil mellanplatta, men inte så mycket mer än så.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.