Annons

Neurosis - Honor Found In Decay (9)


Band: Neurosis
Titel: Honor Found In Decay
År: 2012
Bolag: Neurot Recordings
Betyg: 9/10

Recensent:Tomas Lagerlöf

”Honor Found in Decay” är tonsatt svensk höst; mörk, illavarslande, med få stunder av ljusinsläpp. Kontrasterna mellan det sköna och det osköna är krävande, nästintill kvävande. Det gör stundom ont att lyssna, ljudlandskapen är som ett kärvande kugghjul - ömsom flytande, ömsom gnisslande.

Att ta sig an NEUROSIS tionde alster är som att kliva in i ett Bergmanskt universum. Inget har lämnats åt slumpen, varje enskild del är bärande, detaljerna bygger helheten. Suggestion är ledordet här.  Samtliga medlemmar gör sitt för att bidra, men Noah Landis roll i skapandet av stämning är avgörande för utgången. Med små medel lyfter han hela ljudbilden till en organisk oroande enhet.

Som lyssnare behöver du hämta andan inför varje lyssning, då fullständig närvaro och sinnen på helspänn erfordras. ”Honor Found In Decay” är ömsint, omtumlande, andlöst spännande och något av det bästa du kommer att höra i år.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.