Annons

Eyes Wide Open - Revelations (7)

Band: Eyes Wide Open
Titel: Revelations
År: 2012
Bolag: Självfinansierad
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Att EYES WIDE OPEN är ett debuterande band hörs inte alls på fyraspårs-EP:n "Revelations". Enligt biografin har de individuella medlemmarna en gedigen bakgrund som metalmusikanter så en del av förklaringen ligger förstås däri. Förmågan att skapa medryckande melodisk metal bemästrar de i alla fall till fullo och produktionsmässigt är det klockrent. Personligen kan jag ibland ha lite svårt för den här typen av tillrättalagd rock/metal som helt saknar skit under naglarna. Mina tankar går direkt till suspekta låtskrivarteam, svindyra skjortor inhandlade på Carlings och Bandit Rock. EYES WIDE OPEN lyckas dock bryta sig genom min försvarsmur och har därför fått läskigt mycket speltid i det Lejonska hemmet de senaste veckorna. Att min snart åttaåriga dotter - som normalt lyssnar på SEAN BANAN och ERIC SAADE - gillar det lika mycket som jag säger någonting om hårdheten och hitfaktorn på "Revelations". Jag vill påpeka att jag inte nödvändigtvis ser detta som någonting negativt. Så länge musik är bra får den vara precis hur vän och medgörlig som helst.

Rent musikaliskt hamnar EYES WIDE OPEN i exakt samma fåra som sentida IN FLAMES och SONIC SYNDICATE. Vi snackar alltså melodisk dödsmetall med allsångsrefränger som sitter efter bara en lyssning. Kvalitetsmässigt är det också minst lika bra. Jag måste faktiskt säga att jag till och med föredrar EWO om jag tvingas välja mellan dessa tre. Gillar du ovannämnda band och har Bandit Rock inrattad som förhandsval på bilstereon så lär "Revelations" vara precis din kopp te. Med lite mer jävlaranamma, garagekänsla och våld skulle EYES WIDE OPEN vara klockrena även i min värld.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.