Annons

Uncle Acid & The Deadbeats - Blood Lust (8)

Band: Uncle Acid & The Deadbeats
Titel: Blood Lust
År: 2011
Bolag: Killer Candy Records
Betyg: 8/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Orkar vi med ännu ett ”hemligt” band som besjunger hin håle, ritualer och ond bråd död i största allmänhet? Ja, åtminstone om frågan gäller den brittiska trion UNCLE ACID & THE DEADBEATS, vars debut ”Vol 1”, som bara lär ha tryckts i ett trettiotal ex, var lovande, men som nu visar sig stå slätt gentemot uppföljaren ”Blood Lust”.

Musikaliskt rör sig UNCLE ACID & THE DEADBEATS i samma vatten som landsmännen i ELECTRIC WIZARD, men här har mycket av tyngd och repetering skalats bort till förmån för fart, psykedelika och THE BEATLES-harmonier. Visst släktskap med akter som THE DEVIL´S BLOOD och BLOOD CEREMONY kan skönjas, men de största inspirationskällorna hittas i 1970-talets Birmingham och 1960-talets Liverpool.

”Blood Lust” är nämligen åtta låtar SABBATH-osande vintagedoom med skräckfilmslyrik och ruskigt sväng. Som lyssnare dras man med i denna melodiska häxkittel med ett leende på läpparna. Ett leende som är bestående när de sista tonerna av suggestiva ”Withered Hand Of Evil” klingar ut fyrtiotalet minuter senare. Däremellan har man hunnit knockas av drivet i ”I´ll Cut You Down”, hitkänslan i ”Over And Over Again” och det storvulna episka i ”13 Candles”, samt önskat ytterligare fyrtio minuter speltid.

För även om ”Blood Lust” har sina skönhetsfläckar (”Curse In The Trees” är i ärlighetens namn sådär) är det här det vassaste släppet, jämte GRAVEYARDs ”Hisingen Blues”, i genren retrorock, som hörts i år. Plötsligt blev det än trängre om platserna på årsbästalistan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.