Annons

Betydelsefulla album - Snowy Shaw

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Snowy Shaw.

Är gruvligt trött på att höra mig själv gagga om samma gamla plattor och hur dem påverkat mig å den musik jag själv skulle göra i framtiden. som KISS - Destroyer, MANOWAR - Into Glory Ride, AC/DC - Dirty Deeds...
Eftersom det finns en hel uppsjö att ösa ur med oerhört viktiga plattor som varit extremt betydelsefulla...

ACCEPT - Restless and Wild
1982 -skolkade skolan å drog ner på stan för att kolla hårdrocksplattor. Köpte 2 st, DEMON - Night of the Demon, pga det übertjusiga omslaget, förutom introt "Fullmoon" sög dessa gamla pubrockarna som sadlat om och anpassat sig till NWOBHM ganska fett... däremot splitter nya plattan med tyskarna ACCEPT, som jag endast hört "Son of a Bitch" med tidigare, skulle komma att förändra mitt liv å syn på hur hård heavy metal kan å skall vara. Efter det överraskande introt / ett av världens i särklass bästa och mest effektiva enligt min smak, så följde det hårdaste å snabbaste jag någonsin hört i mitt 14-åriga liv... Jag blev fullständigt besatt å lyssnade om å om igen.. tills jag tog en kort paus å sprang upp till köpcentrat där jag stal Kerrang med Wolf Hoffmann på omslaget poserandes med vit flying V.. jag var helt enkelt tvungen och jag hade inga pengar kvar. Sen spred jag denna ljuva musik till alla i min skola. Deutchland über alles! Bättre, hårdare och rakare tysk rövsparksmetal kan inte göras,.. endast RAMMSTEIN kommer i närheten. Heil Kaumann & Hoffmann!
(BTW berättade min första upplevelse med ACCEPT för Udo för några år sen.. han tyckte mycket om den å skrattade gott)

SCORPIONS - Blackout
Ca 1981- hade "He's a woman-She's a man" på nåt blandband å tyckte den var grym. Köpte sen nya plattan "Blackout" och tyckte å tycker det var det bästa jag nånsin hört. Hårt men melodiskt och starka hookiga hitlåtar. Lät ju modern å bra å inte som mossiga 70-talsplattor.
På tyskt schlagervis fyndigt med titlar som "Dynamite", "Blackout!" funkar även på svensk 13-åring med bristande kunskaper i engelska språket. Köpte genast alla tidigare SCORPIONS-plattor.
Älskar Rudolf´s låtar å Klaus´underbart speciella sång och röst och accent till den dag jag dör.

ENTOMBED - Clandestine
Ett decennium senare upptäckte jag denna platta med ENTOMBED, som jag fortfarande tycker är bedårande fantastisk... Ett perfekt soundtrack från helvetet enligt mig, med låtar som glider in i varann. Slarvig å bra med en djävla attityd, så som jag tycker Döds ska låta. Bästa å mest brutala gitarrsoundet på jorden utan tvekan.
Nicke Andersson är en utav få som jag beundrar.. Grym musiker/snubbe med grymma idéer + lika stort KISS-fan som jag själv.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.