Annons

Betydelsefulla album - Peter Dolving

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Peter Dolving, sångare i THE HAUNTED.

DAVID BOWIE - Station To Station 
"Station To Station" är utan tvekan den viktigaste skiva jag vet. Musiken står med ena benet i den europesiska prog-rockens strävan efter nyskapande och det andra i en glamoröst kylas dansavantgarde. En sardonisk domedagslugn vilar över den geniala, i det närmast futuristiska produktionen. En milstolpe.

KRAFTWERK - Radioactivity
Detta är den första skiva jag köpte för egna pengar och än idag håller jag den i sin minimalistiska mästerlighet för en av startpunkterna för all modern musik som drivs av andra krafter än tex. Jimi Hendrix´"Are you Experienced". Detta är inte musik med sex som drivkraft. Det är intellektets motsvarighet, en djupt driven, snarast djurisk intelligens i mötet med den moderna verklighetens vansinnen och fysikens bisarra under. Hur konstigt det än låter är detta en rockplatta. En av de viktigaste.

NEUROSIS - Souls At Zero/Enemy Of The Sun
Där band som PANTERA eller andra hårda rockers svansade runt i tjack/kola-flörtande Whiskeyfylla i början av 90-talet klev NEUROSIS med kropp och själ rakt ner i ett lysergiskt malörtshav och lät sig omformas och födas på nytt, förvandlade från ett hårt punkband till detta, den renaste råaste sorgens och avgrundvredens brutalaste exorcister. Dessa två skivor står ännu 20 år efter de gavs ut, som måttstock för all musik med primalterapeutiskt drivkraft.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.