Annons

Betydelsefulla album - Thomas Silver

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Thomas Silver, fd gitarrist i HARDCORE SUPERSTAR, numera i egna bandet SILVER SILVER.

- Jag är inte den första som tycker att tre album är för lite! Och man får lov att anpassa sig lite ibland. Så här kommer dom tre viktigaste albumen för mig.

GUNS N' ROSES - Appetite For Destruction
Jag var tonåring med drömmar om framgång och krulligt hår. Lyssnade på MAIDEN och JUDAS, MÖTLEY och SLAYER. Helt plötsligt hörde jag "Welcome to the Jungle" och allt ändrades. Här kom ett band som lät helt annorlunda allt innan. Blandade AC/DC med thrash. Förde samman STONES med SEX PISTOLS. En äkta attityd som man liksom hörde var på riktigt. Dom såg svintuffa ut och lät farligt. Sedan dess har det inte dykt upp en enda skiva som spelat så stor roll för mig. Jag blev pånyttfödd. Soundet som förmedlades med två riffande gitarrer, svängiga trummor och en rockröst sällan skådats satte sina spår. Mer om det senare!
Slash är en av mina största idoler men senare har jag nog uppskattat Izzy mer. Karln har ju för böveln skrivit några av historiens bästa riff. Många många band har försökt men ingen har någonsin gjort en bättre rockplatta! Punkt slut.

IRON MAIDEN - Iron Maiden
När dom hade Paul på sång så var det bäst! Dom två första skivorna svänger på ett annat sätt än det bandet gjort med Bruce. Personligen tycker jag Paul har en bättre och souligare röst, även om det är klart att dom aldrig skulle bli så stora utan Bruce! Framgång är inte alltid samma sak som kvalitet! MAIDEN följde med mig ända till "Seventh Son"-albumet. Sen gick det fort utför. Men i deras början fanns det en härlig punk/funk/soul-attityd.

HARDCORE SUPERSTAR - Hardore Superstar
Visst är det kanske märkligt att ha med ett av sina egna alster, men detta är jag enormt stolt över och plattan har verkligen ändrat mitt liv. Vi bröt upp bandet, i alla fall var det vad vi sade. Åkte hem och skrev en comebackplatta. Hade ju aldrig haft samma kraft om vi inte hade bestämt oss för att lägga ner, eller hur? Vi är som bäst här och denna plattan kommer hålla många år. Jag är ett stort fan av våran musik och jag tycker detta är det bästa som svensk hårdrock har att erbjuda. Alla spelar på topp utan pretantioner, ljudet och låtarna är otroligt bra. Vi spelade in i en gammal lada i stort sett själva. Ingen producent. Jag tycker vi gjort en kanonskiva.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.