Annons

Feared - Feared (8)

Thrashen upplever just nu lite av en renässans och lockar således i rapid takt nya utövare. I takt med att populationen inom genren ökar hårdnar givetvis också konkurrensen och det blir allt svårare för nya akter att sticka ut och komma någon vart med sitt musicerande. Ett av alla dessa nya band som trots detta gör ett försök att slå sig fram är Stockholmsbaserade FEARED som förra året debuterade med denna självbetitlade trespårskreation.

Först och främst vill jag berömma FEARED för att man lagt ned tid och pengar på förpackningen som är riktigt snygg och proffsig. Att underskatta vikten av ett läckert yttre är ett misstag allt för många demoband gör och det leder ofta till lite avdrag på betyget. Musiken är emellertid det viktigaste och även här imponerar kvartetten stort. Med sin semiprogressiva PANTERA-doftande thrash metal kittlar de helt rätt nerver och samtliga spår på demon håller högsta klass. Tyvärr stör det säckiga trumljudet helhetsintrycket något, men detta blir efter några genomlyssningar av underordnad betydelse. På det stora hela bjuder nämligen FEARED på en mycket trevlig demo som har alla chanser att väcka något bolags intresse.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.