Annons

The Maul - Take You Down! (6)

Band: The Maul
Titel: Take You Down!
Antal låtar: 5
År: 2007
Betyg: 6/10
Recensent: Niklas Olausson

Hemsida: www.myspace.com/themaul
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med träffsäkert riffande sparkar norrländska THE MAUL igång demon "Take You Down!" i ett rasande tempo. Musiken färdas i gränslandet mellan ENTOMBED och PANTERA, där låtstruktur och attityd känns igen från de förstnämnda och det patenterade groovet från de sistnämnda till stor del präglar gitarrliret och soundet som sådant. På det stora hela handlar det om en välproducerad och en, i sin enhelhet, förförisk demo. De fyra musikanterna sköter sina sysslor på bästa sätt och när tempot skruvas upp till max blir resultatet mycket njutbart. Jag hade dock önskat en betydligt mer varierad ljudbild och en stor dos extra egen identitet för att uppskatta den här skivan fullt ut. I synnerhet bristen på egen identitet skadar helhetsintrycket då "Take You Down!" för tankarna till andra band snarare än den egna prestationen.

THE MAUL faller visserligen i den vanliga demofällan, men "Take You Down!" är ändå en trevlig bekantskap. Detta beror till största del på fläckfria individuella prestationer och fem välskrivna spår, inte minst "Another Round" som får två tummar upp. Kvartetten lär emellertid behöva sätta en mer egen prägel på musiken för att något bolag skall nappa. Lyckas de med det lär vi få höra mer av THE MAUL i framtiden. 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.