Annons

Madness Of The Night - Voices Of The People (4)

Madness Of The Night - Voices Of The People

Band: Madness Of The Night
Titel: Voices Of The People
Antal låtar: 3
År: 2012
Betyg: 4/10
Recensent: Fredrik Sandberg

Hemsida: http://www.reverbnation.com/Madnessofthenight
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det är klart att man skulle vilja gilla ett band som säger sig slåss för de svaga i samhället. I sitt PR-material för "Voices of the People" konstaterar MADNESS OF THE NIGHT att de skulle vilja utgöra en röst för de förtryckta, tystade, fattiga, våldtagna, krigshärjade och rädda, vilket svårligen kan ses som annat än sympatiskt. Tyvärr har jag såväl vid en första genomlyssning som efter en längre tids uppmärksamhet svårt att uppamma någon vidare sympati för den tämligen tunna, kaotiska goth duon levererar. Det är förvisso bara inledande "We Are The Gothrockers And We Don’t Care" som utgör ett riktigt magplask, men när de övriga två spåren bara näppeligen når upp till godkänt räcker det liksom inte för att charma mig.

Blandningen av småklent gothriffande, synth-effekter, smågnällig sång och till synes planlösa opera-inslag vill helt enkelt inte riktigt lyfta. Det känns som om duon haft en cool och beundransvärd vision, en idé som hade kunnat bli något riktigt bra, men inte riktigt lyckas omvandla denna till en hållbar musikalisk gestaltning. Som det nu är känns resultatet ungefär lika krystat som den slarvigt stavade PR-pamflettens intygande att bandet är emot "goverments and politicians". Då jag vet hur viktig den egna musiken är för en utövare, tycker jag alltid att det är jobbigt att behöva ta fram sågen. Här kan jag dock inte med bästa vilja i världen avhålla mig från att göra så, eftersom denna demo inte i något avseende är en sant njutbar bekantskap. Hur coola intentioner MADNESS OF THE NIGHT än må ha haft, är detta tyvärr en alltför vattnig och glåmig drink för att jag skall vilja svälja den...

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.