Annons

Ett par låttips

Okej, dags för ett par nya låttips på aktuella låtar igen.
VOLBEAT släpper sitt nya album ”Seal The Deal & Let's Boogie” 3:e juni. Första singeln är släppt i form av låten ”The Devil's Bleeding Crown”. Det låter väldigt mycket VOLBEAT om låten, möjligtvis kommer jag att tänka lite på de äldre plattorna då låten känns lite mörkare. Sen sticker den tyvärr inte ut speciellt mycket och det är väldigt svårt att gissa hur bra nya plattan kommer att vara genom att bara ha lyssnat på den här låten. Men det är ändå VOLBEAT och VOLBEAT är ett unikt och bra band, så låten bör kollas upp. Nämnvärt är också att låten innehåller ett gitarrsolo, något som VOLBEAT absolut inte är kända för. Kul!

Nästa tips är STRATOVARIUS nya låt ”Until The End Of Days” som precis har släppts som en textvideo. Låten är hämtad från bandets kommande best of-platta, som alltså även innehåller denna nya låt. Personligen tycker jag att STRATOVARIUS plattor har varit lite upp och ner i ett antal år nu. Jag hävdar bestämt att inget album som har släppts efter ”Infinite” (2000) har nått upp i den klassen, även om det finns ett gäng bra låtar och några helt okej plattor efter detta album. Nya låten ”Until The End Of Days” får mig dock på jäkligt bra humör. Här hittar jag en härlig känsla som jag vill ha i en riktigt bra låt. Textuppbyggnaden känns kanske inte alltid helt optimal, men låten har som sagt en härlig känsla med en skön melodi och ett jäkligt härligt solo. Hoppas de bygger vidare på det här på nästa album.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.