Annons

Lancer live i Karlstad

I fredags blev det ett besök på ”nya” Heaven & Hell i Karlstad där LANCER hade releaseparty med tillhörande livespelning. Jag säger ”nya” då förändringarna inte kändes speciellt stora., jämfört med Glada Ankan, men det är hur som helst kul att någon försöker få fart på stället igen. Vi kan onekligen behöva fler spelställen i Karlstad.
Det är även kul när det blir lite mer variation på bokningarna. Antalet gånger som vi har haft melodisk metal, eller power metal i Karlstad tidigare har varit extremt få.
Personligen har jag varit ganska trött på genren i några år nu, mycket på grund av att det inte har dykt upp något nytt bra band på länge, samtidigt som de etablerade banden inte har lyckats få ur sig något bra på flera år. Riktigt kul är det då när det dyker upp ett band som har det där lilla extra i sina låtar och som dessutom är från Sverige. Nya albumet ”Second Storm” är onekligen det bästa i genren som jag har hört på flera år.
Spelningen då, jo LANCER levererar likt första gången jag såg dem på festivalen Putte i Parken förra året. Då bjöd de på en spelning som var klart bättre och mer energirik än många av de etablerade banden på festivalen. Allt känns så jäkla rutinerat och man skulle kunna tro att de hade spelat ihop i ett antal år och släppt ett flertal plattor, snarare än att som nu ha släppt två och ändå bara vara i början av sin karriär.
Jag skulle bli väldigt förvånad om LANCER inte går långt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.