Annons

Nya Europe-singeln – det var bättre förr

Jag vill verkligen gilla nya EUROPE-singeln ”War of Kings” som släpptes i dagarna.
Jag var åtta år när ”The Final Countdown”-plattan släpptes. En platta som jag då fastnade för på en gång. En platta som fick mig att inse det speciella i hårdrock med starka melodier, med låtar som har det där lilla extra. Låtar som har känsla helt enkelt. Därefter följde albumen ”Out of This World” och ”Prisoners in Paradise”. John Norum hade lämnat bandet, men det gjorde inte speciellt mycket. Bandet fortsatte ändå att prestera låtar som hade känsla. Efter återkomsten med albumet ”Start from the Dark” (2004) och till dagens datum har låtmaterialet varit ”okej”, ”godkänt” och ”bra”, men aldrig mer. Det funkar men den där riktiga känslan infinner sig aldrig. Jag sitter och väntar på de där härliga refrängerna, eller melodierna, men de kommer aldrig riktigt. Det blir aldrig riktigt bättre än ”bra”. Mitt intryck om nya singeln ”War of Kings” är precis detsamma. Det funkar, men man är ändå långt ifrån det EUROPE som man var innan ”Start from the Dark”.  Jag har absolut inget emot att det låter mer 70-talsinfluerat idag och jag är absolut inte av åsikten att det måste låta som ”förr”. Det tråkiga är bara att den där riktigt speciella känslan inte riktigt infinner sig längre. Så hur tråkigt dessa ord än må klinga så var det faktiskt bättre förr.
Jag funderar ibland på hur dagens EUROPE hade låtit om både John Norum och Kee Marcello hade varit med. Eller om bara Kee Marcello hade varit med, igen. Med tanke på diverse rykten som har cirkulerat om att Marcello och EUROPÉ långt ifrån är de bästa av vänner så hade det säkert aldrig funkat. Men hur musiken hade låtit kan jag ändå fundera lite på.
”War of Kings” på Spotify.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.