Annons

Radiostationer skulle kunna lyfta oetablerade band

Om det är något som gör mig frustrerad så är det de radiostationer som vi har i Sverige. Rix, Mix och allt vad de heter väljer att tjata ut trendig hitlistemusik där varje utvald låt körs 7-8 gånger per dag. Hårdrock är det inte tal om att peta på, med undantag för METALLICAs ”Nothing else matters”, där man valt att klippa bort det avslutande gitarrsolot, samt någon mer låt som redan har spelats sönder för flera år sedan. Jag förstår att det inte ”lämpar sig” att smälla in något svårlyssnat på dessa stationer, men om man verkligen hade brytt sig om musik och dess kvalitet hade man kunnat blanda in lite lättlyssnad melodisk hårdrock, istället för att fullständigt spela sönder de få låtar som man idag valt att köra.
Nåja, det finns troligtvis inte mycket hopp där. Våra två stora rock/hårdrocksstationer borde man däremot kunna kräva mer av. Konceptet med att tjata ut redan etablerad musik upplevs även där. Självklart måste det spelas etablerade band då det behövs en igenkänningsfaktor när det gäller vad som spelas i radion, men här skulle man kunna göra så enormt mycket mer för de talangfulla band vi har i Sverige som har svårt att nå ut med sin musik. Radiospelningar skulle vara guld värd för många. Min uppfattning är att dessa två stora radiostationer (ni har säkert förstått att jag pratar om Bandit och Rockklassiker) har ett ansvar. Är man så enormt etablerad och har valt att satsa på en inriktning så bör man även ta sitt ansvar och lyfta fram oetablerade talanger. Leta upp ett par talangfulla band varje vecka och låt dem få speltid i radion. Det känns inte som att det vore allt för mycket begärt om de som jobbar på dessa stationer verkligen har någon passion för musik.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.