Annons

Existerar bra power metal idag?

Jag var väldigt fast i power metalträsket när STRATOVARIUS var som bäst. Albumen ”Episode”, ”Visions”, ”Destiny” och även ”Infinite” är rena mästerverk. Fram till något år inpå 2000-talet fanns det band som hade det där lilla extra. Då var EDGUY, HAMMERFALL och SONATA ARCTICA som bäst. Vi fick avnjuta riktigt bra plattor från DIONYSUS, INSANIA och NOCTURNAL RITES. Sen svämmade genren över av medelmåttor och jag tröttnade och gick vidare.
Jag kan än idag uppskatta de gamla klassiska power metalpärlorna, när jag slänger på en platta som har fått vila i några år. Min passion är ändå starka melodier och det finns det gott om från den tiden. Men jag kan knappt hitta något band av idag som håller måttet. Finns dem överhuvudtaget?

Jag gjorde nyligen en spellista till Spotify på Metalcentral.net med mina gamla favoriter. Där kan ni se vad jag gillar. Så, släng hit tips. Jag tål inte FÖR glatt och tralligt och jag vill ha musik av duktiga musiker, med härliga gitarrsolon och låtar som verkligen utmärker sig och har det där lilla extra. Jag tvivlar på att det finns allt för mycket av den varan idag, men försök gärna.
Min spellista finns HÄR.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.