Annons

Kort sammanfattning av kryssningen Rockbåten

Det infinner sig en viss tomhet och saknad hos undertecknad så här en vecka efter att jag och min kära sambo kommit hem från kryssningen ”Rockbåten” som arrangerades av Sweden Rock Festival och Rockklassiker. Bra spelningar från riktigt bra band, härlig stämning, lagom mängder alkohol och dessutom på en av Siljas finaste fartyg, ja ni hör ju själva att det inte kan bli annat än rätt.
Bäst live var enligt min mening H.e.a.t, vars sångare Erik Grönwall visade prov på mer energi än samtliga artister som spelade på huvudscenen. Ser man till vilka som levererade live så borde H.e.a.t ha fått spela på huvudscenen. Å andra sidan så var det den ganska stora publiken till trots, relativt stillsamt vid huvudscenen. Om detta berodde på att scenen hade placerats en bra bit ovanför golvet eller att banden som spelade på huvudscenen hade en hög medelålder, eller möjligtvis en kombination av båda, är en fråga som jag bara kan spekulera i. Faktum är ändå att kryssningen som sådan var väldigt lyckad. Det har på senare år dykt upp fler och fler rockkryssningar, ändå är det vad jag har hört inte många som går runt, vilket är tråkigt. Enligt min mening behövs fler kryssningar av detta slag. Nu blir väntan till nästa upplaga av ”Rockbåten”, som inte äger rum förrän om ett år, väldigt lång. Visst finns det kryssningar däremellan som drar en del folk, men Bandit-banden och Sabaton lockar inte för fem öre. Det vore i så fall Close-Up, men det känns ändå som att ”Rockbåten” är mer att hoppas på.


H.e.a.t

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.