Annons

Väsby Rock Festival satsar

Väsby Rock Festival som bara är inne på sitt andra år, övertygar i år när det gäller bandbokningar. Att boka band som EUROPE, TREAT, AT VANCE, CANDLEMASS, GOTTHARD, JORN, PRETTY MAIDS, PRIMAL FEAR och THE ANSWER när man är en ganska liten festival som bara är inne på sitt andra år, är ganska vågat. Här presenterar man, enligt min mening, ett intressantare startfält än t.ex Rockstad: Falun, aka Sabaton Open Air, som ändå har kört i ett antal år. EUROPE och TREAT på samma festival är verkligen intressant. Det här kan antingen gå väldigt bra, eller helt åt skogen. Konkurrensen om festivalbesökarna är stenhård idag och givetvis är det då helt rätt att satsa ordentligt. Men samtidigt räcker det inte enbart att boka bra band, man måste visa att man finns, precis överallt och än så länge har jag inte sett att festivalen har gjort så mycket väsen av sig som den kanske borde.
Jag hoppas hur som helst att det blir lyckat. Personligen överväger jag helt klart att åka dit. Att få se TREAT igen, ett band vars musik idag faktiskt är mer intressant än EUROPEs vore riktigt kul. Lägg därtill att ett av Sveriges mest intressanta band just nu, DENIED även ska spela. Festivalen ser onekligen intressant ut som sagt.
Väsby Rock arrangeras i Upplands Väsby 18-19 juli.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.