Annons

Satan och sjöväderrapporten

Black metal från Portugal? Avfärdar rent instinktivt tanken. Av länderna med medelhavskust är det Grekland och, på senare år, Frankrike, som haft något att komma med i genren. En tradition saknas, och eftersom det inte finns något vettigt att bygga på blir det nya inte heller bra, och så fortsätter det i en nedåtgående spiral.

Century Media menar att CORPUS CHRISTII (notera två i på slutet) är "black metal-mästare som sprider Satans ord och torterar jorden" med sina "works of audio terror since 1998". Ett av deras sju album heter "In League With Black Metal", ett säkert tecken på att det här gänget spelar black metal för att det är något de (eller han, som det verkar vara) tycker är tufft att göra, inte för att de har något att säga med genren.

"Luciferian Frequencies" är en lite småtrevlig titel som ger mig en bild av hur Hornper sitter och skruvar på en gammal transistorradio för att få in sjövädersrapporten. Sen vet jag inte om de har så mycket mer att komma med än den gamla vanliga enmannasvartmetallen enligt norsk 1994-modell.

Portugal fortsätter vara en vit fläck på black metal-kartan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.