Annons

Så mycket musik, så lite tid

Ibland vore det skönt att, liksom 95% av sina medmänniskor, ge upp och sluta försöka hålla sig uppdaterad med ny musik. Det finns ju så mycket gammalt att tycka om och så mycket nytt att man blir alldeles yr.

Och så var ju musiken bättre förr, det vet alla. (Nä, det var den givetvis inte. Det är som att tycka att vädret var bättre förr.)

Så jag fortsätter lyssna. På - nästan - alla promos som landar i min inkorg, på det Invisible Oranges rekommenderar och på det som vänner tipsar om.

Dagens band i Facebookflödet: ISKALD. När någon som tycker att KRALLICE och LITURGY har gjort årets två bästa album, och denna person förbluffande nog inte är jag själv, lyssnar jag förstås.

"The Sun I Carried Alone" är en titel som andas postrock, diffusa motljusbilder och introverta instrumentalcrescendon, men norrbaggarnas tredje album drar mer mot melodisk blackthrash. Styrkan sitter i de snirkliga gitarrerna, som bygger upp bilder av öde månlandskap och kratersjöar.

Har jag tur hinner jag lyssna igenom skivan en gång från början till slut innan det dyker upp någon nytt som pockar på uppmärksamheten. Man vill ju hålla sig ajour.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.