Annons

Erik Rutan är ett geni

Jag hade något vettigt på hjärtat, men jag har glömt vad. Kanske att HATE ETERNAL redan nu lär ha gjort årets bästa death metal (och ett ganska tveksamt omslag) i och med "Phoenix Amongst The Ashes", som släpps av Metal Blade om, eh, två månader sådär.

Jag har aldrig hört dödsmetall med så mycket soul i. Soul som i själ då, inte som i Smokey Robinson-mys. Erik Rutan gör death metal till ett redskap i stället för ett resultat att uppnå.

Hade psytrance varit den genre som var mest lämpad att uttrycka hans känslor så hade han spelat det i stället, men nu råkar han känna sig som absurt hård och egensinnig death metal låter.

I "The Art of Redemption" får han det att låta som ett telefonmodem spelar gitarrsolo. Lika bananas är skivan inte rakt igenom, men det är den sortens musik man måste stanna upp och lyssna koncentrerat på när den spelas. Har ännu inte bestämt mig för om en åtta eller nia är det korrekta betyget.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.