Annons

Maleficio - Human remains

Band: Meleficio
Titel: Human remains
Antal låtar: 8
År: 2002
Betyg: 8/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: www.maleficio.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Göteborgsbandet Maleficio har en imponerande samling demos bakom sig, 17 st! Dock visar det sig senare att endast ett fåtal är släppta för försäljning, och att trots att man existerat sedan 91 inte började släppa demos officiellt förrän slutet av 97. Trots det en ganska imponerande summa.

Likt många andra band spelar Maleficio melodisk dödsmetal i den göteborgska skolan, och gör det med något sånär glans. Stundtals mixas det melodiska med black-influenser och lyfter det hela en aning. En dov produktion gör att många av melodierna inte kommer till sin rätta och att sången begravs alltför mycket i grumligheten. Något som inte helt framgår av bandets hemsida är om man använt sig av trummaskin eller inte, men nog låter det irriterande likt en. Att önska är en inte fullt lika dov produktion för att framhäva gitarrerna, som faktiskt låter riktigt trevliga stundtals. Lev väl, och skicka gärna nästkommande demo för inspektion!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.