Annons

Demons to prefer - The Stolen rat recordings

Band: Demons to prefer
Titel: The Stolen rat recordings
Antal låtar: 7
År: 2003
Betyg: 8/10
Recensent: Magnus Gustafsson

Hemsida: hem.passagen.se/bahl/DTP/index2.html
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sprunget ur gamla thrashkombon Thornclad och med bland annat Fille Carlsson från Corporation 187 på gitarr kommer nu Demons To Prefers sjuspårsdemo "The Stolen rat recordings '03" och slår ned som en bomb! Här handlar det ingalunda om någon orgie i rensriffande thrash utan istället en intrikat blandning av trallpunk, snirklig hårdrock och ett sanslöst skönt gung. Lägg därtill en utsökt komponerad samling melodier och ni har receptet för denna utmärkta demo. 

Trallpunkiga andraspåret "It all ends here" har en oerhört stark och trallvänlig refräng som fäster omedelbart. Samma sak kan sägas om "Enter utopia" som i sitt eftertänksamma sväng och med sin melankoliska sång tilltalar mig mycket. Sen avslöjar bandet sina tyngre influenser i de sista tre spåren där "It crawls" i mitt tycke är höjdpunkten med en atmosfär som doftar både doom och stonerrock av bästa kvalité. Finns det några thrashinfluenser kvar kanske man undrar? Visst anar man arvet efter klassisk thrash inte minst i introt "Instant access to darkness" med sina halsbrytande taktbyten och intrikat ihopvävda riffidéer. Samma sak återfinns faktiskt lite här och var på alla spår. 

Viktor Klint som sköter sången och textförfattandet gör det med bravur och har en för uppgiften perfekt röst. Det skivbolag som inte tar det här bandet på allvar gör ett stort misstag. Det andas gediget kunnande och begåvning rakt igenom. Det enda stora fel jag kan finna på denna demoskiva är att den bara är 18 minuter lång. Jag hade önskat att den var minst dubbelt så lång!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.