Annons

Avatar - Personal observations

Band: Avatar
Titel: Personal observations
Antal låtar: 4
År: 2004
Betyg: 5/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: www.avatar-online.net
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gossarna i Avatar stoltserar med jurynomineringar som - "Det blir inte mer GBG än så här" och "tajtare än tranbärsjuice". Hur tight tranbärsjuice är, är visserligen information som glidit mig förbi, men visst är det rätt att det knappast blir mer GBG än såhär... på gott och ont. Visst är det imponerande att gossarna ännu inte fyllt folköl och ändå är såpass spelskickliga, men det skulle inte skada att lyfta blicken från mallen om hur ett dödsthrash- band idag ska låta. Endast ett fåtal av riffen ger en känsla av att inte ha hörts förut. Resten ger mer en aha-liknande upplevelse av låtar som man kan svära att det påminner om.

Inledande Saviour drar igång i sann Haunted/At the gates-anda och på den vägen är det. Upprepningar och dylikt följer genom hela Personal observations. Avatar är inte på något sätt dåliga. Däremot lider man lite av ungdomlig fantasibrist och skulle säkerligen må bra även av att snegla mer åt andra håll inom musikvärldens ramar. Ser fram emot en nästa demo från grabbarna där man bevisar att man kan bättre än såhär.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.