Annons

Astral Carneval - Promo 2003

Band: Astral Carneval
Titel: Promo 2003
Antal låtar: 6
År: 2003
Betyg: 6/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: www.astralcarneval.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den inhemska thrash-scenen fick ett duktigt lyft sedan Haunteds debutplatta 99. Underground-akter som harvat alltför länge i småligorna fick ordentligt erkännande och på det hela så känns det i nuläget inte som det har något slut. Eskiltunas Astral Carneval startade spela 2001, men meddelar att man inte kom igång ordentligt förrän 2002. Promo 2003 är alltså bandets första släpp. Musiken känns igen från svenska akter som Defleshed och ovannämnda Haunted. Musiken är dock inte alltid riktigt så snabb som dessa, utan satsar mer på tyngd. 

Musiken känns medryckande, men saknar ordentligt tryck i basen. Snygga gitarr-arrangemang men basen får inte någon riktigt rättmätig plats för att skapa en riktig blast. Något som stundtals också känns irriterande är sången som verkar vara alltför överansträngd. Att bara ta toner direkt från halsen gör att det inte går att variera tonerna, och det hela tenderar att bli alltför torrt och tråkigt för att riktigt kunna placera till musiken. Utöver detta har Astral Carneval en ordentlig framtid för sig. Ser fram emot kommande släpp för att se vad killarna lyckas åstadkomma.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.