Annons

Sweet Appetite - Body Language (6)

Band: Sweet Appetite
Titel: Body Language
Antal låtar: 2
År: 2008
Betyg: 6/10
Recensent: Johan Hagengren

Hemsida: www.myspace.com/sweetappetite
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det råder inget tvivel om vilken musikstil Malmöbandet SWEET APPETITE lirar. Med ett demokonvolut som ståtar med en naken (nåja) kvinna iförd djävulshorn och string, nog med hårspray för att kunna starta en mindre skogsbrand och låtar med titlar som "Body Language", kompletta med kvinnostön och oanständiga samplingar stakar bandet ut sin resa i redan beprövade landskap. Men det är förstås precis så det ska gå till.

Vi bjuds på två låtar av klassisk 80-tals rock n´ roll med riktigt kompetent gitarrspel. Sångaren klarar av sin uppgift väl men kommer säkert att låta bättre med tiden då lite mognad och erfarenhet smugit sin in i omfånget.

Första låten "Body Language" har en riktigt skön refräng och är en trevlig bekantskap men det är andra spåret, "Tough Luck", som är tvåspårssingelns riktiga behållning. En tunggungande liten sak som även den har en smittande refräng. Just förmågan att skriva klistriga refränger är SWEET APPETITEs största kvalitet och ett absolut måste inom den här genren.

Nu är det upp till bandet att visa att de har mer att komma med.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.