Annons

Crawl - I : Serpents (8)

Band: Crawl
Titel: I - Serpents 
Antal låtar: 3
År: 2014
Betyg: 8/10 
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: Facebook
E-mail:

D-beat brukar oftast sammankopplas med hardcore/kängpunk och är ett begrepp som har sitt ursprung hos hardcore-pionjärerna DISCHARGE. De tekniska aspekterna i vad som utgör ett d-beat har jag dock noll koll på och det är väl egentligen skitsamma. Varför tar jag då upp detta? Jo, snubbarna i CRAWL kallar nämligen sin musik för just "brutal D-beat death metal" och lägger därmed vikt vid begreppet. Personligen skulle jag enklast beskriva soundet på "I: Serpents" som ett amalgam av Sthlmsdöds ala tidigt 90-tal, NAPALM DEATH och SKITSYSTEM. Sentida IMPALED NAZARENE är också en vettig referenspunkt. Låter det mumsigt? Det är det också!

Bandet bjuder på denna debutdemo på 3 stenhårda låtar som andas aggression och garagegrind. Produktionen är dessutom klockren i sammanhanget - skitig och rå utav helvete med andra ord. Gillar du brutal dödsrens är det bara att hoppa på tåget omedelbart!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.