Annons

Mama Kin - Mama Kin (7)

Band: Mama Kin
Titel: Mama Kin
Antal låtar: 3
År: 2005
Betyg: 7/10
Recensent: Tommy Silfvenius

Hemsida: www.mamakin.se
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dags för tredje ronden i mötet MAMA KIN vs. recensenten, eller man kanske ska säga tredje perioden så här i premiärtider för hockeyns elitserie. När jag recenserade deras förra demo så sa jag att bandet var på väg att vinna en arbetsseger över mig och då attackerade man givetvis direkt genom att skicka mig ytterligare en demo. Klokt gjort!

Om de tidigare skivorna varit lite jämntjocka så finns här en given singellåt som sticker ut. Det är öppnaren "Higher & Higher" som är en kanonlåt. Bra drag, en klistrig refräng och växelvisa gitarrsolon. Det senare framgår av det videospår som följer med som bonus.
Den videon understryker vad jag skrivit tidigare; De här herrarna funkar riktigt bra live.
Andra låten "Show You Sumthin" hamnar lite i bakvattnet, men skivan avslutas med en helt OK akustisk ballad; "Sunday Morning" som sticker ut från deras vanliga fullt ös-attityd. Det klarar man galant. Det här är pöjkar som vet hur man hanterar sina instrument.

Jag hade hoppats att min nästa träff med gänget skulle vara en fullängdare, men den får väl vänta tills det är dags för "sudden death", dvs nästa gång. Material finns ju uppenbarligen.
Grabbarna har i alla fall börjat jobba betydligt hårdare på att marknadsföra sig själva. Förutom drösvis med utskick så satsar man på att komma ut och giga så mycket det nånsin går. Även utanför landets gränser. Man gör exempelvis snart ett gig i Norge.
Man lovar också att försöka filma så mycket som möjligt så det kommer säkert att dyka upp nån mer schysst video framöver. Under tiden så kan du kolla in bandet på deras hemsida eller ännu hellre: Hjälp till att fixa dem en spelning på en scen nära dig och passa på att se dem då!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.