Annons

Clutch - Strange Cousins from the West (6)

Band: Clutch
Titel: Strange Cousins from the West
År: 2009
Bolag: Weathermaker Music
Betyg: 6/10

Recensent: Fia Davidsson

Det måste ha varit något år sedan. Jag minns inte hur eller var, men CLUTCH spelades för mig. Med ens insåg jag att bandet för en gångs skull hade ett passande namn. Likt en skräddarsydd kostym smet deras bluesiga rytmer runt kroppen och slingrade sig silkesaktigt gillande över kurvorna medan de smekte formerna med kaxig rock och sexigt funkiga stycken. I was clutched!
Efter den dagen har CLUTCH varit ett givet inslag i den mulna grå vardagen, likaväl som ett lugnande medel för att varva ner efter en hård arbetsdag som en uppkåtande kick inför utekvällen.
Någon wow-känsla blir det dessvärre inte den här gången. Förhoppningarna om en ny "Blast Tyrant" slank i soptunnan när det gick upp för mig att de nya spåren saknade lite av forna tiders... riv? En viss energi och ett par grövre arbetshandskar för tuffa tag, som de tydligen har tappat på vägen. Stillsammare men ändå... vettigt.
Fortfarande kan killarna groova loss ordentligt och hela skivan är en skön lite jammare att softa till. Till skillnad från tidigare plattor når "Strange Cousins from the West" däremot aldrig upp till de riktigt höga höjderna, utan kör vidare som en jämn - men klart hörvärd - skiva.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.