Annons

Criminal - White Hell (6)

Band: Criminal
Titel: White Hell
År:  2009
Bolag: Massacre Records
Betyg: 6/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Chilensk-brittiska CRIMINAL följer upp hyllade "Sicario" (2005) med ännu en skiva i gränslandet mellan thrash och melodiös döds. Och det är fulla ställ när Anton Reisenegger dirigerar sina mannar till vansinnesdåd.

Inledande "21 st Century Paranoia" hör till skivans främsta med dess köttiga ljudbild och AT THE GATES-osande rifforgier. Dessutom vrålar Reisenegger som en besatt Max Cavalera. Det är nästan så att nackhåren reser sig. Efterföljande elva spår går inte av för hackor de heller, men det är öppningslåten tillsammans med "Invasion" och "Sons of Cain" som lämnar mer bestående intryck. I övrigt blir det lite jämntjockt och snitt-tiden på fyra minuter hade tjänat på att kortas med en minut.

"White Hell" är trots allt ett habilt hantverk, inget snack om saken. De nedstämda riffen i kombination med fint driv och Reiseneggers röst är värt en hel del. Det smakar betydligt bättre än till exempel de senaste tre-fyra albumen med SEPULTURA. Men tyvärr räcker det inte ända fram, då originalitet saknas. Vilket är ett måste för att nå ut på en annars övermättad scen.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.