Annons

Enforcer - Into the Night (8)

Band: Enforcer
Titel: Into the Night
År: 2008
Bolag: Heavy Artillery
Betyg: 8/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Arvikasönerna i ENFORCER hymlar inte med att hårdrock var bäst på 80-talet. "Into the Night" känns som en hyllning till NWOBHM, tysk speed och dansk djävulsdynamit. Från inledande "Black Angel" till avslutande "Evil Attacker" har jag ett förnöjsamt leende på mina läppar. För "Into the Night" är ren och skär nostalgi " klädd i 2000-talskostym.

Tio låtar på trettiofem minuter kan låta lite blygsamt i dessa tider då kvalitet i vissa läger verkar mätas i antalet inspelade minuter. Men ENFORCERs kompetenta metal behöver inte mer utrymme för att övertyga.

"On the Loose" påminner om järnjungfrun under Paul Di'Anno-eran. Inte minst råheten och det punkiga anslaget känns igen, liksom det aviga trumspelet. Titelspåret är en annan personlig favorit som för tankarna till Kai Hansens sånginsatser i HELLOWEEN. "Evil Attacker" är en i det närmaste perfekt final på denna nostalgitripp. Allt låter egentligen bra, men instrumentala "City Lights" hade tjänat på att kortats en aning.

Men det är en petitess i sammanhanget, för "Into the Night" är en lika välbehövlig som övertygande debut. Inte minst då gamla hjältar (läs JUDAS PRIEST) helt verkar ha tappat greppet. Dessutom har WOLF fått en värdig sparringpartner i kampen om att leverera bäst 80-talsmetal på 2000-talet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.