Annons

Evergrey - Torn (6)

Band: Evergrey
Titel: Torn
År: 2008
Bolag: Steamhammer
Betyg: 6/10

Recensent: Fia Davidsson

Jaha, det var den plattan. Än en gång. Jag har aldrig varit en hängiven beundrare av EVERGREY. Ungefär som bandnamnet är och förblir dem ingen färgklick i musiksamlingen, utan en medelmåttig grå prick mellan D och F. Givetvis kan grått vara läckert, och visst har bandet fixat ett par hyfsade låtar under åren, men inte mer än så; en medelmåttig grå Svensson, som saknar piffen den lilla röda har.
De som dock tagit bandet till sina hjärtan lär antingen bli besvikna eller jubla över det nytänkande som "Torn" tydligen ska innebära. För mig väcker skivan däremot precis samma reaktion som deras tidigare släpp, det vill säga en medelmåttig skiva som inte fastnar. Dåligt är det rakt inte, men likt dagens sunkiga skolmat blir det förbannat tråkigt och enformigt i längden.
Direkta brister går inte att peka ut. Tom S. Englund sjunger i sedvanlig ordning magnifikt och tycks förmedla känslor likt ingen annan. Även om EVERGREY nu försöker förnya sig är deras sound sig ändå likt, och för att återgå till skolmaten går inte fiskbullar hem hos alla...hur välgjorda och delikata de än må vara.
Med eller utan klockrena rökare i spårlistan blir det likväl ett betyg över medel. "Torn" fastnar förvisso inte efter par varv, men går ändå fortare att ta till sig än gruppens senare alster. Vis av tidigare erfarenhet vet jag dessutom att EVERGREY har en tendens att bli en smula bättre när örat väl vant sig.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.