Annons

Aura Noir - The Merciless (7)

Band: Aura Noir
Titel: The Merciless
År: 2004
Bolag: Tyrant Syndicate
Betyg: 7/10

Recensent: Jonn Jeppsson

Första låten heter "Upon the Dark Throne" vilket givetvis ska läsas som "Fenriz är en schysst kille", fattas bara annat när veteranerna i AURA NOIR först får vara med på samlingen "Fenriz presents" the best of old-school black metal" och sedan blir första kontrakteringen till DARKTHRONE-batteristens nystartade etikett Tyrant Syndicate. Varför är lätt att förstå. Musikanterna har ett förflutet i MAYHEM, CADAVER och DÖDHEIMSGARD och framför sina black/thrash-stänkare med professionalitet ända ut i nitspetsarna utan att någonsin låta blaserat överrutinerade, de är snyggt åttiotalsretro utan att låta det minsta nostalgiska, de är slipade låtskrivare och deras tighta lädersväng inbjuder till synd och backanal. Att detta är vidbränd rock'n'roll att dricka hembränt och möblera om lägenheter till går inte att ta miste på.

Höftrullande "Black Metal Jaw" är klart tuffast med sin galopperande rytmik, men jag måste också nämna coolt betitlade "Funeral Thrash" där jag tror de sjunger "death by thrash" i refrängen. Och vilken vokalist de har! Redlöst besatt, bitande frän och välartikulerat precis och nyanserad på en gång, ett föredöme inom genren. 

Hur många veckor eller månader "The Merciless" kommer att kännas spännande vågar jag inte gissa, men ur ett "bäst just nu"-perspektiv är det tjugosju väldigt riviga och bra minuter.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.