Annons

Rain - Dad Is Dead (4)

Band: Rain
Titel: Dad Is Dead
År: 2008
Bolag: Aural Music
Betyg: 4/10

Recensent: Johan Hagengren

Här har vi ett band som existerat ända sedan 1980, alltså närmare bestämt i 28 år, äldre än vad jag hunnit bli. De har under den tiden hunnit med blott tre fullängdare och det är väl kanske något som inte förvånar denne recensent nämnvärt.

Italienarna har tydligen, enligt pressreleasen, varit support för både PAUL DI ANNO, UDO, IRON SAVIOUR, RAGE och MICHAEL SCHENKER GROUP. Får jag vara så frank att jag spår att ingen headlinerturné är i sikte nu heller?
För dessvärre är RAINs musik alltför medioker för att lämna något beständigt intryck. Godkänt, absolut, men inte i närheten av mer än så.

Vid första genomlyssningen ter sig bandet hopplöst triviala men växer vid andra genomlyssningen till åtminstone delvis existensberättigade. Så vad får vi då?
Rak och opolerad Heavy Metal N´ Roll som bandet själv kallar sin stuvning bestående av" tja, ganska mycket Metal och rätt lite Rock N´ Roll.
Låtarna är inte direkt dåliga men besitter inte de egenskaper som ska få dem stanna kvar i huvudet mer än för stunden. RAIN saknar helt enkelt "Det där" som gör en bra skiva, eller ens en riktigt bra låt.

Om man ska kröna det bästa spåret bör detta bli avslutande "Rain" där man drar ned lite på tempot men som efter att jag studerat konvolutet närmare visar sig vara en THE CULT-cover. Det säger väl allt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.