Annons

Sodom - Sodom (6)

Band: Sodom
Titel: Sodom
År: 2006
Bolag: Steamhammer
Betyg: 6/10

Recensent: Erik Thompson

Ibland känner man sig bra enkel.

De första gångerna jag lyssnade på den här skivan fick jag det bestämda intrycket av standardiserad retrothrash, kompetent framförd men långt ifrån pigg och därtill utan den erforderliga auktoriteten bakom grundidéerna.

Då jag nu återvänder till verket " SODOMs elfte fullängdsalbum i studioformat " blir slutomdömet ett helt annat. De enskilda låtarna framstår med ens som både vitala och medryckande, och de tre medlemmarnas fysiska ålder tycks inte nämnvärt lägga sordin på vare sig deras duglighet eller spelglädje. Och vad själva soundet beträffar " jo då, nog är det fråga om thrash av gamla skolan, men så har SODOM också alltid varit det mest konsekventa och minst trendkänsliga av alla de stora tyska thrashbanden. Men ordet "retro" känns ändå inte helt adekvat: SODOM låter inte som nostalgiska vårdare av en svunnen eras minne. Snarare som ungdomligt entusiastiska utövare av en genre vars levnadslopp, liksom bandets egen, ännu endast befinner sig i begynnelsefasen.

Detta kan inte annat än imponera, och det är mer än troligt att betyget för "Sodom" i sinom tid kommer att höjas ytterligare. Fast så länge vore det inte tillrådligt att vänta. Tills vidare är det bara att konstatera att SODOM med sin senaste, självbetitlade skapelse gett begreppet "växarplatta" ett nytt och mycket talande ansikte.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.