Annons

Nalle Påhlsson's Royal Mess - s/t (7)

Band: Nalle Påhlsson's Royal Mess 
Titel: Nalle Påhlsson's Royal Mess 
År: 2015
Bolag: MelodicRock Records
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Nalle Påhlsson känner nog de flesta igen som basist i THERION, VINDICTIV, LAST AUTUMN'S DREAM eller sentida TREAT. Det är med andra ord en rutinerad herre som nu lanserar sitt senaste projekt. Han är heller inte ensam om att besitta vansinniga mängder rutin. Under ROYAL MESS-flaggen finner vi nämligen många välkända namn, så som Kee Marcello, Ian Haugland, Mats Levén, Snowy Shaw, Pontus Norgren och många fler. Med så många inblandade kan det rimligtvis bara bli en galen oreda av det hela? Eller ligger sanningen snarare närmare en mer direkt översättning av bandnamnet? Jag skulle säga att det hamnar någonstans mitt emellan, som så ofta i dylika projekt. Produktion, framförande, vokala insatser etc är förstås klockrena. Den negativa aspekten blir att helheten tappar lite fokus när så många olika röster ska göra sig hörda. Men som enskilda låtar är de flesta absolut klockrena. Påhlsson har fått ihop en imponerande samling låtar som alla mer eller mindre kan beskrivas som hits.

Rent musikaliskt låter det i synnerhet väldigt mycket KISS om anrättningen och mycket 80-tal i allmänhet. EUROPE och TREAT är två givna referenser och en och annan AOR-krydda (tänk SURVIVOR) och DEF LEPPARD-flört går också att finna. Gillar du välproducerad hårdrock är det inget att snacka om. Det är bara att lätta på lädret med andra ord!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.