Annons

Trendkill - No Longer Buried (8)

Band: Trendkill
Titel: No Longer Buried
År: 2005
Bolag: Regain Records
Betyg: 8/10

Recensent: Björn Larsson

Efter TRENDKILLs lysande demo "Break the Silence" så var det en självklarhet att dessa tjommar skulle få avnjutas på skiva inom en snar framtid. Deras stenhårda mix mellan amerikansk HC och fetknoppsmetall är inte ett nytt fenomen, men anno 2005 är det sällan man hör en dylik mix då det oftast ska slängas in lite ZTV-refränger eller annat trams.
Jag är därför glad över att TRENDKILL lever upp till sitt namn och levererar en pungkrossare utan dess like! "No Longer Buried" ligger på fläsk från 00:00 till det oundvikliga och mindre efterlängtade skivslutet.
Inspirationskällorna sägs vara MACHINE HEAD, MESHUGGAH, PANTERA och SEPULTURA. Hade jag under pistolhot varit tvungen att gissa mig fram till TRENDKILLs största inspirationskällor hade jag troligtvis nämnt samtliga av dessa orkestrar. En klockren hybrid med smak för tyngd och rytmer, som ger oss 10 fullkornskängor där mina favoriter stavas "Judge Me Now", "Break the Silence" och "Nothing for Granted".
Om ni som jag är lika glada över faktumet att tyngdens renässans närmar sig, så tycker jag att ni ska plocka upp "No Longer Buried" så här inför jul. Jag menar, snacka om HÅRD klapp!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.