Annons

Gloryhammer - Space 1992: Rise Of... (8)

Band: Gloryhammer
Titel: Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards
År: 2015
Bolag: Napalm
Betyg: 8/10

Recensent: Staffan Wallin

Jag vet att GLORYHAMMER är på skämt – även om jag har svårt att se humorn i det hela. Textmässigt och imagemässigt är det här mer än lovligt lökigt och egentligen borde det göra mig irriterad. Antingen går man all in som MANOWAR och erkänner för omvärlden att man tror drakar och trollkarlar finns på riktigt, eller så kan man lika gärna skita i hela konceptet.

Men GLORYHAMMER har helt enkelt för bra låtar för att jag ska mäkta med att bli upprörd i någon större utsträckning. Titelspåret ”Rise Of The Chaos Wizards” är så klockren en power metal-dänga med symfoniska inslag kan bli och RHAPSODY OF FIREs keyboardist Alex Staropoli lär tugga sönder nagelbanden i ren förtvivlan över konkurrensen.
”Legend Of The Astralhammer”, ”Victorious Eagle Warfare”, ”Questlords Of Inverness, Ride To The Galactic Fortress!” lär inte göra honom mindre nervös. Lägg till discopumpande “Universe On Fire” och avslutande niominutersverket “Apocalypse 1992” så har du en anrättning väl värd pengarna.

Hjärnan bakom GLORYHAMMER Christopher Bowes, till vardags sångare i skotska ALESTORM, fick nog sitt livs genidrag när han redan till första skivan rekryterade schweiziska sångaren Thomas Winkler. Det spelar ingen roll att mannen bakom mikrofonen kutar omkring på scen iförd grönmålad rustning och nördig pottfrisyr, han sopar banan med alla förutom en handfull kollegor i den här genren. Faktum är att han allt som oftast får mig att glömma innebörden i texterna och istället sjunga med som en djupt troende anhängare av drakreligionen.
Diggade du GLORYHAMMERs debut finns det således all anledning att haka på även för rond två.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.