Annons

Black Label Society - Kings of Damnation (4)

Band: Black Label Society 
Titel: Kings of Damnation 1998-2004
År: 2005
Bolag: Spitfire Records
Betyg: 4/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Ozzys yxmördare Zakk Wylde är och har varit den musikaliska motorn hos herr Osbourne sedan 1988 års "No Rest for the Wicked". Och tur är väl det för annars vette tusan hur det hade gått för Ozzys karriär. Åt helvete antagligen. För Zakk Wylde är en gudabenådad gitarrist som har den där förmågan att skriva riff som vem som helst skulle döda för. Men jag har alltid varit lite kluven för hans egna projekt PRIDE & GLORY och BLACK LABEL SOCIETY. Det har varit rätt ojämna plattor som släppts där topparna varit extremt höga som på "1919 Eternal" (2002) och "The Blessed Hellride" (2003). Ta bara spår som "Life/Birth/Blood/Doom" och "Funeral Bell". Gåshud!

Men det håller inte hela vägen vilket denna samling visar. Det är för mycket grötande mellan topparna som gör att man inte orkar bry sig. Zakk Wylde geggar ner sig i tråkiga återinspelningar av "No More Tears" och en vansinnigt dålig och äckelsentimental cover på PROCUL HARUMS örhänge "A Whiter Shade of Pale" där allt det där som jag hatar hos amerikanska stora starka män som ska visa sig känslosamma manifesterar sig. Och att ge sig på att sjunga chefens paradnummer "Snowblind" och "The Wizard" blir bara onödigt. Så jag blir väldigt kluven inför denna samling som helhet men medger viligt att här finns några fina guldkorn om än långt ifrån tillräckligt för att göra det intressant.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.