Annons

Bloodbath - Grand Morbid Funeral (9)

Band: Bloodbath
Titel: Grand Morbid Funeral
År: 2014
Bolag: Peaceville
Betyg: 9/10

Recensent: Stefan Lejon

Nick Holmes vrålar och skriker som en besatt igen! Behöver man egentligen mer för att glädjetårarna ska forsa ner längs kinderna!? Inte mycket i alla fall. Efter mästergrowlarna Peter Tägtgren och Mikael Åkerfeldt har turen att ta plats bakom micken i BLOODBATH nu alltså förärats en sann legendar och han gör det med den äran! Bägge nämnda hör till mina absolut största favoriter inom death metal, men visst darrar det till lite extra när Mr. Holmes morrar till och nostalgin tillåts ta över.

BLOODBATH är ju i övrigt också en akt som bygger hela sitt momentum på just nostalgi. Samtliga installationer i diskografin har varit grymma uppvisningar i hur death metal ska göras och en gång gjordes under arla 90-tal. På "Grand Morbid Funeral" backar BLOODBATH dock bandet ytterligare några år och fläskar på med en AUTOPSY/DEATH-smocka av högsta kaliber! Det är sluskigt, grisigt, något skevt och ack så vackert!

Samtliga medlemmar har erfarenhet så det räcker och blir över och det är således inte helt konstigt att de faktiskt lyckas göra en av 1987-års bästa skivor så här 27 år senare. BLOODBATH är death metal. Death metal är BLOODBATH. Tian är mycket, mycket nära.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.