Annons

Evergrey - Hymns for the Broken (6)

Band: Evergrey
Titel: Hymns for the Broken
År: 2014
Bolag: AFM
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

EVERGREY har egentligen alla förutsättningar i världen att vara ett av mina favoritband. De har en makalös vokalist i Tom Englund; musikaliteten är av absolut högsta kaliber och snabbhäftande melodier finns det gott om. Ändå är det något som saknas för att jag ska ta till mig bandet till fullo. "In Search of Truth" är den enda platta som tilltalat mig ordentligt och det är en skiva jag med glädje slänger på än idag. I övrigt upplever jag bandet som alldeles för färglöst. Diskografin innehåller många höjdpunkter låtmässigt. På varje skiva kan jag plocka ut en låt som håller toppkvalitet. En hit, så att säga. Som skivor sedda håller de dock alldeles för ojämn kvalitet och då tappar jag fort intresset.

"Hymns to the Broken" är bandets nionde platta och precis som nämnt ovan är det en ytterst ojämn skapelse. Singelspåret "King of Errors" tycker jag är grymt bra. En snygg progpärla med en refräng som sätter sig direkt. Softa "Wake a Change" är också riktigt snygg. I övrigt går låtarna in genom ena örat och ut genom andra. Gillar du EVERGREY sedan tidigare så gillar du säkerligen även denna platta. Ett steg upp från de fyra föregående fullängdarna i all fall.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.