Annons

Antemasque - Antemasque (7)

Band: Antemasque
Titel: Antemasque
År: 2014
Bolag: Nadie
Betyg: 7/10

Recensent:Tomas Lagerlöf

Omar Rodríguez-López och Cedric Bixler Zavala gör musik tillsammans igen, men den som väntat sig ett nytt THE MARS VOLTA-album kan komma att bli besviken. Receptet på ANTEMASQUEs självbetitlade debut rymmer mycket lite av den experimentlusta som genomsyrar THE MARS VOLTAS katalog. Istället en tämligen rakt berättad historia där det progressiva fått stå på tillväxt till förmån för följsamma riff, högt tempo och ”vanlig” låtstruktur.

Visst känns delar igen från förr, som Cedrics karaktäristiska stämma och Omars flyhänta gitarrspel, och visst finns här minnesvärda låtar så som inledande smällkaramellen ”4AM” och den dämpade ”Drown All Your Witches”. Och nog är ”Antemasque” lätt att gilla. Likväl hade jag hoppats på mer: mindre trygghet och större utmaning. Men kanske var det nödvändigt att gå tillbaka till det enkla för att få samarbetet att fungera igen, och att vi på skiva nummer två får allt det som THE MARS VOLTA stod för. Eller så är ANTEMASQUE ett helt nytt kapitel i duons historia. Jag håller tummarna för det förstnämnda.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.