Annons

Denied - Let Them Burn (7)

Band: Denied
Titel: Let Them Burn
År: 2013
Bolag: Sliptrick
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


Jag kan öppet och ärlig erkänna att jag aldrig hade hört talas om DENIED innan denna damp ner i min beiga vardag. Tydligen har de en 10-årig historia med diverse självsläpp på meritlistan och medlemmarna har lirat med bland andra GRAVE, THERION och JADED HEART. Den stora frågan här är dock om de faktiskt alltid hållt så hög nivå som de gör idag. Med tanke på att det tog dem 10+ år att fixa skivkontrakt så känns det väl mindre troligt. Men nu är nu och då var då. Att de till slut lyckats kräma ur sig en fullängdare på bolag känns ytterst välförtjänt med tanke på den höga lägstanivå man uppnår på "Let Them Burn". Att killarna varit med förr är direkt hörbart. Musiken andas kvalitet och känns ordentligt genomarbetad. Skivans största behållning är dock sångmelodierna och sången i sig. Johan Fahlberg har en makalös pipa som i sig självt förtjänar all framgång som komma skall (?).

I grund och botten är DENIED ett melodiöst heavy metal band, men skarpa drag av thrash är allestädes närvarande. Musikaliskt låter det faktiskt ofta som ett sentida JUDAS PRIEST ("Painkiller" möter "Jugulator"). Eller varför inte NEVERMORE möter CANDLEMASS möter FIREWIND? Fullständigt solklart nu va? Förenklat passar detta precis ALLA med förkärlek för tung heavy metal och grym sång. Jag ser verkligen fram emot fler plattor från detta gäng!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.