Annons

Sparzanza - Circle (7)


Band: Sparzanza
Titel: Circle
År: 2014
Bolag: Spinefarm
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


"Klart köpvärd för alla som vill ha sin metal såväl melodirik som pungkrossartung!", avslutade jag min recension av föregångaren "Death is Certain, Life is Not". Detta konstaterande kvarstår även som klockren beskrivning av vad som bjuds på färska "Circle". Om någon förändring skett så är det att pungkrossartyngden givits något mer utrymme i ljudbilden och detta utan att på något sätt göra avkall på melodikänslan. Kanske låter det lite mer FIVE FINGER DEATH PUNCH/DISTURBED och lite mindre MUSTASCH denna vända. Mer aggrometal och mindre stoner-sväng helt enkelt. Personligen ger jag två tummar upp!

I övrigt finns alltså inte så mycket att tillägga. Diggar du lättillgänglig och radiovänlig metal, med ordentlig tyngd i botten, så lär "Circle" passa dig som hand i handske. SPARZANZA gör det bättre än de flesta. Vill avslutningsvis passa på att pusha lite extra för personliga favoriten "Black"! Där har ni en låt som förtjänar airplay!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.