Annons

Annihilator - Schizo Deluxe (8)

Band: Annihilator
Titel: Schizo Deluxe
År: 2005
Bolag: AFM
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Gustavsson

Jag tänker fortfarande hålla fast vid att kanadensiska ANNIHILATOR med guranisten Jeff Watersi spetsen tillhör de mer underskattade banden i thrashgenren. Att bandets föregående bottennapp "All For You" endast var ett mindre olycksfall i arbetet. Att det inte riktigt var menat att komma ut kanske.
Nye sångaren Dave Padden lyssnade kanske lite för mycket på N'SYNC eller fick fel på stämbanden?

Oavsett vad förklaringen är så kan vi väl enas om att stryka ett streck över gamla synder och låta gammalt groll vara glömt? För "Schizo Deluxe" är helt enkelt så fet att du glömt att "All For You" ens släpptes.
Plattan smäller igång med "Maximum Satan" där Waters gitarrspel än en gång får komma till rätta, och där Padden mera låter som en variant av Randy Rampage samt Jeff Waters själv. Tokfett ljud, och ett ANNIHILATOR som vi är vana vid att höra.

Funderar däremot på om Waters fått slut på ideèr till sina gitarriff då introt på låten "Drive" är en mer eller mindre exakt kopia av "King of the Kill" och refrängen i "Plasma Zombies" komiskt nog är en återanvänd refräng från "Back to the Palace". Nåväl, det må vara hänt. Och det är ursäktat.. Jeff Waters får upprepa precis hur mycket han vill. Bara han fortsätter att leverera fläskig thrash i stil med "Schizo Deluxe" kommer jag att sitta med ett leende på läpparna och fånle.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.