Annons

Hypocrisy - Virus (9)

Band: Hypocrisy
Titel: Virus
År: 2005
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 9/10

Recensent: Ronnie Schmidt

Få saker om ens några undantaget de flesta Amarone-viner blir bättre med åren. På senare tid har detta motbevisats till hårdrockvärldens glädje genom utmärkta återkomster från band som EXODUS och OVERKILL.
Överraskande för många inklusive mig men efter första genomlyssningen av "Virus", det nya vaxet från HYPOCRISY så känns sinnestillståndet "överraskad" väl i underkant...jag är totalt golvad! Ur stereon väller en rasande koloss som briserar över tvårummaren likt ett skötebarn fostrat av pappa napalm och mamma vätebomb. HYPOCRISY är efter halvmesyrerna "Catch 22" och "Arrival" tillbaka i det finrum där de hör hemma. Här finns nästintill allt jag saknat på de senare släppen. Taxiköer av frenesi och aggressivitet där man verkligen kan ta på jävlaranamma-känslan som måste ha infunnit sig i Abyss-studion under inspelningen. Nytillskottet Horgh (ex-IMMORTAL) på trummor höjer givetvis nivån och i vissa passager tycker jag mig känna den unika närvaron som IMMORTAL så väl bemästrade. Men det är framförallt i Tägtgrens riffbyggande och röst jag känner de största förändringarna. Utan att placera det under luppen så finns där något extra som lyfter "Virus" till oanade höjder. Tyvärr håller inte samtliga spår samma höga klass som t.e.x inledande "Warpath" eller medryckande "Incised Before I´ve Ceased" och iblandinfinner sig en viss mättnadskänsla men då är det bara att slå på radion och inhalera förstaklassig skit i ett par minuter så längtar du snart tillbaks till köttiga monsterriff a l a HYPOCRISY.

Helt enastående av herr.Tägtgren och co att detonera såhär på deras tionde fullängdare.
Köp, stjäl, ladda ner....gör vad fasiken ni vill bara ni snarast möjligt absorberar detta fantastiska stycke dödsmetall.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.