Annons

Tormention - Hunger for Flesh (6)

Band: Tormention 
Titel: Hunger for Flesh
År: 2012
Bolag: Grindhouse Music
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

För att sticka ut i dagens dödsmetalldjungel krävs något alldeles extra. NILE kör på sin Egyptenpryl; band som TRIUBULATION och MORBUS CHRON kör old-school med catchiga låtar och självaste MORBID ANGEL har hängett sig åt industri/electronica. TORMENTION har väl egentligen inget ess i rockärmen på det sättet men lyckas ändå med sin musikaliska hänsynslöshet mangla sig in bakom pannbenet. Jag skapar ofta mentala filmer när jag lyssnar på musik och den film som utspelar sig när "Hunger for Flesh" rullar är inte speciellt mysig. Det är förruttnande zombies som äter hjärnor och psykopater som tuggar i sig småbarns överläppar. På den nivån är det.

Att TORMENTION härstammar från gamla Svedala hörs direkt. DISMEMBER och GRAVE är definitivt husgudar hemma hos låtskrivaren/låtskrivarna i kvartetten. Det riffas på friskt med andra ord. Det som gör att TORMENTION trots allt får en mer egen identitet är att man också fiskat upp influenser från andra sidan Atlanten. En gnutta CANNIBAL CORPSE och en grabbnäve DYING FETUS-kross gör gott för helheten.

Som sagt, TORMENTION är knappast det mest nydanande bandet i genren men de kommer rätt långt i alla fall. Klart köpvärd för gemene dödsmetallare!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.