Annons

Alice Cooper - Dirty Diamonds (7)

Band: Alice Cooper
Titel: Dirty Diamonds
Bolag: Spitfire
Betyg: 7/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Käre farbror ALICE
Det var ett tag sedan jag skrev till dig. Minns du första gången? Det måste ha varit runt 1986 då du kom tillbaka efter ett par års frånvaro (du hade visst problem med spriten sägs det) i och med "Constrictor". Då var du den häftigaste snubben som någonsin funnits. Det är du i och för sig fortfarande men de där plattorna du gjorde under andra halvan av 80-talet och i början av 90-talet är inte speciellt upphetsande idag när man lyssnar på dem. Men jag älskar fortfarande allt du gjorde fram till "Welcome to my Nightmare" som kom 1975. Och den där temaplattan "The Last Temptation" som kom för elva år sedan nu väckte hoppet i mig att du skulle börja göra tung rockmusik baserad på dina guldår på 70-talet igen. Jag äger ju till och med seriealbumet som följde med den skivan. Tyvärr så slarvade du ju bort alltihop med de efterföljande plattorna. Du ska inte spela heavy metal farbror ALICE.

Att förra plattan "The eyes of Alice Cooper" var ett steg tillbaka mot rötterna gjorde mig därför mycket glad ska du veta. Du passar bättre i garagelandskapet där rå rock är receptet. Och din nya platta gillar jag skarpt. Humor och rockmusik i skön förening. Du låter bättre än någonsin farbror ALICE. Hela albumet osar av den där härliga känslan från plattor som "Love it to Death", "Killers" och "Billion Dollar Babies". Visserligen sjunger du inte längre om nekrofili, tandläkarbesök eller andra bisarra vardagssituationer man kan hamna i men i alla fall. Du har fortfarande glimten i ögat farbror ALICE. Jag skrattade gott åt transvestithistorien "The Saga of Jesse  Jane" och "Sunset Babies (all got rabies)". Och balladerna var storartade. Mer sånt. Fast det där bonusspåret med XZIBIT kan vi väl tala tyst om va?

Nåväl farbror, det var kul att höra av dig igen. Det var alldeles för länge sedan tycker jag. Hoppas att det inte tar lika lång tid igen innan jag får anledning att höra av mig.

Må väl
Din tillgivne vän
Magnus

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.