Annons

Betydelsefulla album - Tommy Denander

  

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Tommy Denander.

KISS - Alive

Jag var 7 år 1975 när jag såg en affisch på omslaget och jag bara stod med öppen mun i 10 minuter....kände hur hela mitt unga lilla liv hittade hem, jag visste att jag måste bli musiker....och helst superhjälte eftersom dom såg sååååå coola ut hehe.
KISS blev mina största idoler och jag hade turen att vara i rätt ålder så jag fick växa upp med dom genom deras karriär, än idag är dom det enda band där jag samlar på böcker, DVDs osv. Jag har haft en enorm tur i min karriär att få spela med så otroligt många av mina idoler eller folk jag beundrar men KISS kändes som en omöjlighet så när jag fick spela på Paul Stanleys senaste soloplatta var det helt magiskt. Jag har gjort en mängd skivor med Bruce Kulick och ett par med Eric Singer, dom båda har blivit väldigt goda vänner och jag var även gäst live med dom i Stockholm för ett par år sedan då dom spelade på Mondo i Stockholm med ESP

TOTO - s/t

Jag upptäckte TOTO och VAN HALEN samma dag 1978 hemma hos min bästa vän Johan för hans storebror hade köpt båda skivorna.
Jag var redan ett stort fan av all sorts musik och även fast KISS var större idoler så var det baserat på hela deras image kombinerat med grymt cool hårdrock men TOTO gick rakt in i mitt hjärta mer än nåt annat band har gjort med känslan av att vara 100% fulländade...ingen spelade bättre, produktionerna var otroliga, låtarna totalt magiska och deras blandning av R&B groove med rock var som en dröm för mig. Dom fick mig att inse att jag ville bli studiomusiker, det var ju svaret på alla mina frågor om hur jag skulle kunna få spela alla stilar jag tyckte om. Jag är den enda i världen utanför bandet själva som har spelat in skivor med samtliga medlemmar i TOTOs historia inkl originalbasisten David Hungate, bortgångne trummisen Jeff Porcaro, tillfällige sångaren Jean Michel Byron samt de senaste namnen Simon Phillips, Greg Phillinganes och Lee Sklar.
TOTO har tillhört bland mina bästa vänner i över 20 år nu.

VAN HALEN - s/t

Hur mycket jag än älskade KISS för coola låtar och makalös image plus show eller TOTO för att vara så fulländade så kommer få saker mäta sig med Eddie Van Halens gitarrspel under alla de första skivorna...jag är ju dock gitarrist från början!!
Jag avgudade bandet, låtarna och spelet på en nästan sjuklig nivå haha...och även om jag aldrig fått äran att spela med Eddie på skiva fick jag spendera en hel vecka med honom och bandet i Stockholm 1984 och även jamma en kort stund med honom.
Vi har även träffats i USA ett par gånger under åren vilket har varit mycket kul....önskar bara att han inte hade förfallit så senaste åren, men ingen annan har förändrat och förgyllt gitarrspelet mer än Eddie och bandet kommer alltid vara en stor favorit i min bok.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.